Konfuciánské hodnoty a současná politika Číny - Brožková, Milada; Prorok, Vladimír, 1956-; Lupták, Milan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce je zaměřena na to, do jaké míry je současná politika Číny ovlivňována konfuciánstvím. V první kapitole jsou zmíněny základní myšlenky konfuciánství a uvedeny faktory, které vedly k dominantnímu postavení této filosofie na čínském území. V další části je pozornost věnována vlivu konfuciánství na politiku během historického vývoje Číny. Třetí kapitola analyzuje vztah Komunistické strany Číny ke konfuciánství od roku 1949. V závěrečné kapitole je zkoumána současná politika Číny na základě oficiálních prohlášení vlády. Tato prohlášení jsou dána do souvislosti se skutečnou politikou čínské vlády.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses