Rizikové faktory pro pokles domácností pod hranici životního minima - Klíma, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bartošová, Jitka; Krejčová, Iva (2013)
Bakalářská práce se zabývá zjištěním rizikových faktorů a poukázání na ně. Teoretická část popisuje existenční a životní minimum v ČR i ve srovnání s EU a také se zabývá problematikou chudoby a nezaměstnanosti. Praktická část se zabývá již samotným výzkumem, které faktory jsou rizikové
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: nezaměstnanost; životní minimum; existenční minimum; regresní analýza; riziko (ekonomie); management [obor bakal. práce]; logitový model; bakalářské práce; unemployment; living minimum wage; subsistence wage; regression analysis; risk (economic theory); bachelor's theses