Kompetence jako jeden z faktorů formování lidského chování manažerů - Stuchelová, Jana (2013)
Diplomová práce se zabývá popisem a charakteristikou problematiky týkající se kompetencí. Hlavním cílem mé práce je charakterizovat kompetence, zejména se zaměřením na kompetence manažerů. Následně provést analýzu mezi studenty fakulty managementu s cílem zjistit, které kompetence získali v průběhu studia a se kterými již přišli na fakultu. V teoretické části je charakterizován manažer a jeho osobnost, detailně popsány kompetence manažera, jejich rozvoj a metody tohoto rozvoje. Praktická část je věnována dotazníkovému šetření mezi studenty fakulty managementu, jeho vyhodnocování a prezentaci výsledků, včetně grafického znázornění