Kompetence manažerů malých a středních firem - Mikešová, Vendula (2013)
Diplomová práce se zabývá tématem kompetence manažerů v malých a středních podnicích. V teoretické části je obecně popsána typologie podniků a jejich členění podle velikosti, organizační členění, vysvětlen podrobněji pojem manažer a jeho osobnostní charakteristiky. Následně se již více podrobně věnuji právě kompetencím, jejich vývoji a užití v minulosti, jejich charakteristice a následnému dělení. Konec teoretické části je věnován kompetenčnímu modelu. Praktická část diplomové práce je založená na výzkumném šetření (dotazování), kdy se snažím zjistit názory malých a středních společností na problematiku kompetencí a jejich potřeby a důležitosti u manažerů