Efektivnost obecních obchodních společností v závislosti na využití „in-house“ výjimky - Fišer, Daniel; Pavel, Jan, 1978-; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá srovnáním různých způsobů zajištění služeb veřejného zájmu, jež obce poskytují svým občanům, a to z pohledu výdajové efektivnosti. Speciální pozornost je věnována uplatnění in-house výjimky, kterou zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách dává možnost obcím za jistých podmínek zadávat zakázky přímo, tedy bez výběrového řízení. Teoretická část práce pokrývá současnou světovou literaturu zabývající se podobnou či přidruženou problematikou a následná empirická část testuje pomocí metody podmíněných průměrů hypotézy vycházející právě z teoretických poznatků. Testování je provedeno na datech pěti služeb veřejného zájmu z let 2005 a 2010. Především na základě výsledků empirické části jsou formulována doporučení, jejichž uvedení v praxi by mohlo vést k vyšší efektivnosti zajišťování služeb veřejného zájmu obcemi.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses