Využití údajů z účetních výkazů managementem firmy a finančním úřadem - Petrásek, Lukáš; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Králová, Jana (2013)
Tato práce se zabývá analýzou a hodnocením účetních výkazů z pohledu manažera firmy a finančního úřadu, která bude aplikována na konkrétní účetní výkazy vybrané společnosti. Hlavním cílem je ukázat pohled a využití těchto výkazů pro činnost manažera a finančního úřadu. Teoretická část tvoří právní vymezení jednotlivých výkazů, metodiku spojenou s analýzou výkazů a informace, které lze z výkazů získat. V praktické části bude provedena analýza a zhodnocení údajů konkrétních výkazů, které ukážou využití získaných informací při činnosti manažera a finančního úřadu.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: účetnictví; finance podniku; finanční management; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; accounting; business finance; financial management; financial analysis; master's theses