Priority rozvoje městyse Dolní Cerekve z pohledu občanů - Havelka, Jiří (2013)
Cílem diplomové práce je zjistit, které nedostatky v obci vnímají místní občané, a navrhnout vhodná ekonomicky přijatelné opatření zlepšující kvalitu života v kontextu s trvale udržitelným rozvojem obce. V teoretické části práce budou vysvětlovány základní pojmy, s nimiž budu následně pracovat v části praktické. V teoretické části se budu věnovat problematice trvale udržitelného rozvoje, rozvoje obce, charakteristice obce, dotazníkovému šetření a z části problematice sociologie města. V praktické části popíši obec, dotazníkové šetření, které budu provádět, v závěru navrhnu opatření, která by měla přispět k trvale udržitelnému rozvoji v obci