Environmentální účetnictví dopravní společnosti - Král, Roman (2013)
Cílem této diplomové práce je popsat a vyhodnotit současný stav v dopravní společnosti ESATRANS Jihlava s.r.o. z pohledu ekologických dopadů (dopady vozového parku, využívání energií, vody a materiálů) a navrhnout vhodná opatření, která by omezovala negativní dopady na životní prostředí a zároveň byla ekonomicky přínosná pro dopravní společnost