Analýza možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na financování rozvojových aktivit obcí - Mikovčáková, Kateřina; Peková, Jitka, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kadeřábková, Jaroslava, 1942- (2013)
Předmětem diplomové práce "Analýza možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU na financování rozvojových aktivit obcí" je zjistit, jak obce pečují o rozvoj svého území a jaké mají možnosti při jeho financování, zejména z fondů Evropské unie. První část práce se zaměřuje na problematiku obce jako základního rozvojového celku. Druhá část se věnuje základním pojmům v oblasti hospodaření obcí, kdy je pozornost soustředěna na municipální rozpočet či zadluženost nejnižších územních samosprávných celků. Třetí část pojednává o dotačních možnostech obce na různých úrovních veřejné správy, a to především prostřednictvím fondů EU. Na základě teoretických poznatků je v praktické části práce provedena analýza socioekonomického rozvoje vybrané obce, včetně analýzy jejího rozpočtového hospodaření a následně jsou zkoumány možnosti financování jejich rozvojových aktivit i v budoucnu
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: místní správa; rozpočtová politika; strukturální fondy; země Evropské unie; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; local government; budgetary policy; structural funds; European Union countries; master's theses