Zdravotní a finanční underwritting - Kamenský, Jan (2013)
Cílem práce v teoretické části je komplexní představení underwritingu v pojišťovnictví na základě poznatků z dostupné literatury ve spojení s praktickými zkušenostmi. Tento dokument by měl sloužit jako ucelený text pro zájemce o underwriting. Cílem v praktické části je zjištění, jak velké riziko vyplývající ze zdravotního stavu, jsou pojistitelé ochotni přijmout do svého pojistného kmene, respektive za jakých podmínek takto učiní. Pro dosažení cíle v praktické části je zvolena metoda průzkumu založená na uzavírání smluv životního pojištění se specifickým zdravotním stavem.