Zdravotní a finanční underwritting - Kamenský, Jan; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem práce v teoretické části je komplexní představení underwritingu v pojišťovnictví na základě poznatků z dostupné literatury ve spojení s praktickými zkušenostmi. Tento dokument by měl sloužit jako ucelený text pro zájemce o underwriting. Cílem v praktické části je zjištění, jak velké riziko vyplývající ze zdravotního stavu, jsou pojistitelé ochotni přijmout do svého pojistného kmene, respektive za jakých podmínek takto učiní. Pro dosažení cíle v praktické části je zvolena metoda průzkumu založená na uzavírání smluv životního pojištění se specifickým zdravotním stavem.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses