Podnikateľský zámer - služba v prostredí internetu - Valuš, Peter (2012)
Cieľom práce je predstaviť možnosti využitia blogu - internetovej služby ako doplnok podnikania alebo ako samotný podnikateľský plán. Práca popisuje tému z pohľadu podnikateľa ktorý sa o danú službu zaujíma a snaží sa zodpovedať na takmer všetky otázky ktoré môžu v rámci témy vzniknúť. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti je analýza rozsahu možností využitia blogu ako doplnok podnikania alebo súčasť samotného podnikateľského plánu. V teoretickej časti je ďalej vysvetlený business model na základe ktorého je následne v praktickej časti ukázaný postup tvorby vlastného business modelu a jeho optimalizácia. Ďalej je to využitie danej služby a jej aplikovateľnosť na iné zámery s vyčíslením návratnosti tejto služby.