Simulační model restaurace - Vlková, Barbora (2012)
Cílem diplomová práce je optimalizovat obsluhu s přihlédnutím na náklady a zisk restaurace v centru Prahy. Pro tyto účely byl navržen model současného stavu v prostředí simulačního softwaru Simul8 a to na základě sebraných dat z let 2006 - 2012. Tento model byl dále zkoumán a vyhodnocován. Situace se pro restauraci nejevila pozitivně, obsluha byla nad míru vytížena a někteří zákazníci ji opustili ještě před započetím obslužného procesu. Experimentem se vytvořily tři varianty, které řešily nadměrné vytížení obsluhy a zároveň zlepšily ziskovost restaurace. Z těchto třech variant byla jedna vybrána managementem podniku pro reálné zavedení do restauračního provozu v roce 2013.