Internetové bankovnictví prostřednictvím chytrých telefonů - Rudá, Dominika (2012)
Předmětem bakalářské práce na téma: Internetové bankovnictví prostřednictvím chytrých telefonů, je definice a přiblížení se dané problematice jako je smartbanking, smartphone a internetbanking a zkoumání současného stavu. V teoretické části se čtenář blíže seznamuje s klíčovými pojmy a skutečnostmi se smartbankingem souvisejícími. Část praktická je pak rozdělena na další dvě oblasti. V první jsem se zaměřila na český bankovní trh, kde jsou porovnány produkty smartbankingu jednotlivých bank a pomocí SWOT analýzy zhodnocena celkově služba smartbankingu. V části druhé jsem pak pomocí dotazovací metody zkoumala jaké je lidské povědomí o této službě, zda-li se lidem při vyslovení slova smartbanking vybaví konkrétní služba, či nikoli. V závěru práce nechybí shrnutí výhod a nevýhod smartbankingu, dále pak shrnutí současného stavu a možného vývoje této služby, můj vlastní názor a možné návrhy pro zvýšení povědomí a následném větším využívání této služby v souvislosti se zjištěnými fakty.