Havlíčkovo a Masarykovo zpytování Ruska z hlediska orientace české politiky - Smejkalová, Jana; Rataj, Jan, 1951-; Martínek, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Vnímání Ruska v evropské společnosti procházelo od počátku 19. století výraznými a zajímavými posuny.Cílem této bakalářské práce je vystihnout specifické české tendence ve vymezování se vůči ruské velmoci, zmapovat posuny ve vztahu k Rusku a zpytování českých představitelů pozice Ruska z hlediska orientace české politiky. Cílem práce je definovat tento vztah z úhlu pohledu vrcholných představitelů české politiky, především Karla Havlíčka Borovského a Tomáše G. Masaryka. Prostor však bude věnován i dalším významným osobnostem, mezi něž patří František Palacký či Karel Kramář.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses