Společenská odpovědnost firem - Vlachová, Alena; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá společenskou odpovědností podniků (CSR) jako jedním ze způsobů moderního vedení firem. Tento koncept tvrdí, že firmy by se měly chovat odpovědně ke společnosti, snižovat jejich negativní a zvyšovat pozitivní dopady na ni. Vedle zisku by dalším cílem firem měla být i snaha o blaho společnosti. Cílem této práce je popsat koncept společenské odpovědnosti podniků a zhodnotit CSR strategii na příkladu konkrétní firmy. Teoretická část obsahuje historii celého konceptu, jeho trendy a budoucnost. Definuje také významné stakeholdery (zainteresované skupiny), které firma v rámci svého podnikání ovlivňuje, a navrhuje možnosti vedení dialogu. Teoretické poznatky jsou aplikovány na konkrétní společnost, v tomto případě britskou firmu Marks & Spencer. Právě Marks & Spencer je jednou z nejvýznamnějších společností na poli společenské odpovědnosti a má velice detailní koncept své společenské odpovědnosti -- Plán A -- který je unikátní svým rozsahem a důkladným reportováním. Plán A bude zhodnocen z hlediska vhodnosti komunikace CSR strategie za pomoci výzkumu, kterého se zúčastnilo několik desítek respondentů z řad spotřebitelů
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses