Ergonomie webových aplikací - Helebrant, Petr; Buchalcevová, Alena, 1958-; Mészáros, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tématem této práce je Ergonomie webových aplikací. Cílem této práce je navrhnout systém pro hodnocení ergonomie webových aplikací a tento systém ověřit na konkrétní aplikaci. Práce je členěna do dvou hlavních částí. V teoretické části je nejprve objasněn pojem webová aplikace, dále jsou popsány jednotlivé pojmy z oblasti Human-Computer Interaction a vztahy mezi nimi. Dále se autor zaměřuje na principy použitelnosti a uživatelského prožitku podle jednotlivých odborníků a na jejich základě definuje vlastní ergonomické principy, čímž plynule přechází do části praktické. Ve druhé části jsou na základě principů určena kritéria a způsob jejich vyhodnocení. Poté je podle těchto kritérií posuzován Integrovaný studijní informační systém Vysoké školy ekonomické v Praze. Přínosem této práce je především univerzální systém pro hodnocení ergonomie webových aplikací. Dále je tu soupis principů pro uživatelsky přívětivá rozhraní.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses