Vztah návštěvníků destinace k certifikovaným regionálním produktům (Šumava) - Pálková, Tereza (2012)
Cílem diplomové práce je zjištění povědomí návštěvníků o regionálních certifikovaných produktech v regionu Šumava. První část textu předkládá teoretická východiska související s tématem, a to zejména principy trvale udržitelného rozvoje a vlivy cestovního ruchu na rozvoj regionu. Dále je popsán systém regionálního značení, včetně jeho historie, organizačního zajištění a příkladů dobré praxe ze zahraničí. Podrobněji se práce zabývá značením v šumavském regionu, v němž byly provedeny také řízené rozhovory s návštěvníky a dotazníkové šetření mezi výrobci, poskytovateli služeb a prodejci.