Finanční analýza podniku ELTON hodinářská, a.s. - Pop, Tomáš (2012)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat vývoj finanční situace podniku ELTON hodinářská, a.s. v letech 2007 až 2011 a zároveň zhodnotit jeho finanční zdraví z pohledu externího analytika. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny základní metody finanční analýzy a následně jsou v praktické části aplikovány na vybraný podnik. Analýza je provedena pomocí metod horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů, rozdílových ukazatelů, bilančních pravidel a výpočtu ekonomické přidané hodnoty. V neposlední řadě práce obsahuje několik bonitních a bankrotních modelů.