Efektivní sazby daně z příjmů u podniků v ČR a SR - Čuříková, Hana; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Ve své diplomové práci se věnuji problematice efektivních sazeb daně z příjmů právnických osob. Efektivní daňová sazba je ukazatel, který měří skutečné daňové zatížení. Je to taková sazba, která v sobě zohledňuje nejen statutární sazbu daně, ale také další aspekty daňového systému, které mají vliv na celkovou výši daně. Cílem mé diplomové práce je porovnat efektivní sazby daní korporací v historii České republiky a Slovenské republiky a zjistit příčiny rozdílů mezi efektivními a statutárními sazbami metodou odkazu na zákon. První kapitola je zaměřena na způsoby determinace efektivních sazeb daně. Druhá kapitola se na základě získaných dat z databáze Amadeus zabývá výpočtem efektivních sazeb daně z příjmů právnických osob pro ČR a SR v letech 2000 a 2010. Třetí kapitola se věnuje komparativní analýze efektivních sazeb daně a vyhodnocuje příčiny rozdílů mezi efektivními a statutárními sazbami daně.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses