Špekulačné bubliny na trhu nehnuteľností. Prípadová štúdia špekulačná bublina v Španielsku - Hudecová, Barbora; Janíčko, Martin, 1983-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cieľom tejto práce je jasne definovať pojem špekulačných bublín na trhu nehnuteľností a dokázať existenciu tohto fenoménu na španielskej ekonomike v období od roku 1995 do roku 2010 pomocou základných ekonomických fundamentov. Podľa teoretických základov práce môže mať vplyv na ceny nehnuteľností viacero faktorov. Najvýznamnejšími faktormi by mali byť vplyv úrokovej miery a nezávislosť cien na priemernej mesačnej mzde. Model ukázal, že úroková miera ceny na trhu realít ovplyvňuje a vplyv mzdy je nepodstatný. Obe zistenia by mohli potvrdiť existenciu špekulačnej bubliny na španielskom trhu. Ďalšími vplyvmi sú inflácia, miera zamestnanosti a demografické faktory.
Vedoucí práce: Martin Janíčko
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses