Regionální diferenciace České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska - Chaloupková, Kamila; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem diplomové práce je analýza regionálních disparit vybraných členských zemí EU - České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska. Práce je zaměřena na ekonomickou a demografickou diferenciaci regionů NUTS 2. Ekonomická diferenciace je vymezena pomocí ukazatele HDP na obyvatele, míry nezaměstnanosti a variačního koeficientu. Pro demografickou diferenciaci byl použit jeden ukazatel - hustota zalidnění. Poslední část práce je věnována charakteristice Regionální a strukturální politiky EU a její aplikaci v České republice pro programové období 2007 - 2013.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses