Spotřební chování domácností - Jiříčková, Stanislava (2013)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou nákupního chování domácností s různými společensko-ekonomickými, demografickými a regionálními charakteristikami. V teoretické části práce budou vymezeny základní pojmy jako spotřebitel a spotřební chování z hlediska marketingu a z hlediska mikroekonomie a popsány použité metody pro analýzy dostupného datového souboru. V praktické části bude zkoumán finanční potenciál obyvatelstva a tvořeny různé modely, které budou spotřební chování domácností v závislosti na několika vybraných faktorech vystihovat. V závěru práce shrnu zjištěné skutečnosti a provedu porovnání získaných výsledků