Spotřební chování domácností - Jiříčková, Stanislava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979- (2013)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou nákupního chování domácností s různými společensko-ekonomickými, demografickými a regionálními charakteristikami. V teoretické části práce budou vymezeny základní pojmy jako spotřebitel a spotřební chování z hlediska marketingu a z hlediska mikroekonomie a popsány použité metody pro analýzy dostupného datového souboru. V praktické části bude zkoumán finanční potenciál obyvatelstva a tvořeny různé modely, které budou spotřební chování domácností v závislosti na několika vybraných faktorech vystihovat. V závěru práce shrnu zjištěné skutečnosti a provedu porovnání získaných výsledků
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: spotřebitelé; spotřebitelské chování; modelování a simulace; domácnosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; consumers; consumer behavior; modeling and simulation; households; master's theses