Analýza vývoje platební bilance Ukrajiny - Alopina, Anna; Brůna, Karel, 1973-; Kučera, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje platební bilance Ukrajiny od roku 1997 do roku 2011 vzhledem k dostupnosti potřebných dat. V teoretické části této práce je vymezen pojem platební bilance, popsaná struktura platební bilance a jsou definovány jednotlivé účty. V další části je pozornost zaměřena na vymezení pojmu vnější ekonomické rovnováhy a jednotlivých sald platební bilance. Praktická část je věnována především vývoji jednotlivých účtů platební bilanci Ukrajiny a vymezení faktorů, které tak či onak ovlivňovaly vývoj platební bilance. V neposlední řadě se věnujeme ukazatelům investiční pozice a zahraniční zadluženosti Ukrajiny, které také hrají podstatnou roli při posouzení vnější ekonomické rovnováhy.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses