Strategický management v muzejním prostředí - Multanova, Aleksandra; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Havlová, Lenka (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá strategií v muzejním prostředí. Cílem teoretické části této práce je seznámit čtenáře se základními pojmy tykající se problematiky strategického managementu. Tato část představuje definici strategie, vymezení fáze strategického řízení (od tvorby k implementaci) a také je věnovaná SWOT-analýze. Teoretickou část ukončuje kapitola o vývoji strategického managementu v muzeu, od počátku společnosti do současnosti a o neustálých změnách jeho účelu. Cílem praktické části bakalářské práce je pohled na uplatnění strategie v praxi. Pomocí rozhovorů a osobního pozorovaní, bude v této části zkoumaná důležitost strategie pro muzejní prostředí, rozdíl mezi dvěma institucemi, a to, co obnáší, když muzeum tuto strategii má, nebo naopak, když tato strategie chybí
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: strategický management; muzea; management [obor bakal. práce]; SWOT analýza; bakalářské práce; strategic planning; museums; bachelor's theses