Devízové rezervy Číny, motivácia ich držby a adekvátnosť - Kissík, Tomáš; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Doležal, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Táto bakalárska práca je zameraná na skúmanie súvislostí devízových rezerv, platobnej bilancie a menového kurzu na príklade Čínskej ľudovej republiky. Ďalej sú vysvetlené systémy menových kurzov a spôsoby ich ovplyvňovania pomocou intervencií centrálnej banky. V práci sú priblížené dôvody držby rezerv, ich kompozícia a štátne orgány zodpovedné za správu rezervných aktív. V neposlednom rade je analyzovaný vývoj prebytkov účtov platobnej bilancie Číny v rokoch 2000 - 2012 a ich závislosť na zmenách menového kurzu jünau. Posledná časť sa zaoberá výpočtom ukazovateľov adekvátnosti devízových rezerv skupiny BRIC popísaných v teoretickej časti tejto práce.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses