Dopad změny loterijního zákona na financování sportovních klubů v České republice - Staněk, Miloslav; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Ščiklin, Alexandr, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Práce poskytuje ucelený přehled o změnách, ke kterým došlo v rámci novelizace zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách a jejich vlivu na vícezdrojové financování sportovních klubů v České republice Ve své práci se zabývám jak teoretickými východisky, tak na příkladu městské části Praha 10 také analýzou reálného procesu přechodu na nová pravidla včetně srovnání konsekvencí původní právní úpravy a jejího novelizovaného znění. Při sběru dat jsem se opíral především o analýzu relevantních úředních dokumentů, ale i o informace získané z reakcí na dopis, kterým byly obeslány tamní sportovní kluby. Výsledky práce plně potvrdily hypotézu, že novelizované znění má negativní vliv na financování sportovních klubů.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses