Rok vlády prezidentky Rousseffové v Brazílii Změna v kontinuitě? - Získalová, Dora; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Dilma Rousseffová byla v roce 2010 zvolena prezidentkou Brazílie. Do úřadu tak nastoupila po dvou mandátech populárního prezidenta Luly (Luiz Inácio Lula da Silva), který už nemohl být dále znovu zvolen. Lula Rousseffovou na kandidaturu za PT (Partido dos Trabalhadores) navrhl a v médiích ji prezentoval jako svou nástupkyni. V souvislosti s tím se často hovořilo o možném ovládání politiky Rousseffové exprezidentem Lulou. Tato práce se zabývá otázkou samostatnosti vlády Rousseffové. Kromě toho se věnuje také prezidencialismu a jeho fungování v podmínkách multipartismu.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses