E-government Indie - Hostaš, Zbyněk; Řepa, Václav, 1958-; Sedláček, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce má primárně za cíl vysvětlit pojem e-government a poskytnout ucelený pohled na počátky a následný vývoj e-governmentu v Indii. Práce dokládá přínosy i rizika a současně poukazuje na překážky v dalším rozvoji, které mohou vést k selhání celých projektů. Jsou tu uvedeny příklady tří úspěšně implementovaných a fungujících projektů spolu s různými metodami klasifikace a hodnocení jejich úspěšnosti. Pro srovnání je v této práci zahrnut evropský přístup k problematice e-governmentu, kterým je t-government užívaný ve Velké Británii a použití e-governmentu na Slovensku. Výsledná podoba a dosavadní stav implementace e-governmentu v Evropě je do velké míry ovlivněn typem ekonomiky, což je zřetelné u porovnání obou evropských států. Na závěr práce je uvedeno srovnání uplatnění a míry úspěšnosti e-governmentu v indických a evropských podmínkách.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses