Management diverzity ve vybraném podniku - Nová, Miroslava; Pauknerová, Daniela, 1970-; Ondřej, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá aplikací managementu diverzity ve vybrané organizaci, konkrétně ve skupině RWE v České republice. Pozornost je zaměřena na diverzitu genderu a věku, konkrétně na mladé ženy -- studentky a absolventky vysokých škol. Cílem práce je zjistit, jaké faktory hrají roli při rozhodování mladých žen o svém prvním zaměstnání a jaká mají očekávaní od budoucího zaměstnavatele. Výsledky jsou vyhodnoceny a následně porovnány s diverzitním programem nastaveným pro gender a věk, který je aplikovaný ve skupině RWE v ČR. Následně je ověřeno, zda tato zjištění odpovídají očekáváním definované cílové skupiny. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou blíže představeny základní pojmy jako je diverzita, management diverzity vč. přínosů i potenciálních úskalí, které s sebou přináší při zavádění do praxe. Praktická část se věnuje představení skupiny RWE a dále implementovanému diverzitnímu programu.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses