Rok 2012 jako break even point pro segmenty pojištění - Smolová, Lucie (2013)
Cílem této diplomové práce je identifikovat a zhodnotit klíčové skutečnosti, které jsou spjaty s rokem 2012 a zásadně ovlivnily pojistný trh, a to jak v rámci životního, tak i neživotního pojištění. Práce je strukturována do tří ucelených kapitol, jejichž cílem je objasnit nejen událost spolu s jejími souvislostmi, ale primárně i její reálné dopady na pojistný trh, případně i prognózovat vývoj do budoucna. 1. Problematika diskriminace a její vliv na pojistné produkty. 2. Vývoj na trhu pojištění motorových vozidel. 3. Vliv důchodové reformy na pojistný trh