Problematika implementace streetartové tvorby do dramaturgie galerií v Praze - Smrčková, Jana; Tyslová, Irena; Čech, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této diplomové práce je zpřehlednění fenoménu street artu s důrazem na aktuální problematiku graffiti. Práce by měla manažerům galerií, ale i dalším odborníkům, pomoci zorientovat se v tématu a na základě toho zaujmout správná stanoviska a zvolit postupy vhodné pro implementaci této tvorby do galerijního prostředí. Část práce je zaměřena i na kontroverzi prezentace street artu ve veřejném prostoru, tedy konkrétně na konfrontaci umění s ilegalitou a úřady. Vzhledem k šíři tématu je pozornost věnována hlavně pražské scéně a vyzdvihuje aktuálně nejvýznamnější tvůrce i streetartové projekty v hlavním městě České republiky. V analytické části autorka práce pomocí dotazníkového šetření zkoumá vztah veřejnosti ke street artu a graffiti, informovanost o projektech týkajících se dané tvorby a vývoj detabuizace tohoto současného druhu umění. Vyvozené závěry následně charakterizují tendence vývoje prezentace street artu v galeriích i ulicích měst i možnosti přístupů k řešení dané problematiky.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses