Analýza českého hypotečního trhu a jeho situace v době celosvětové krize - Boček, Miroslav; Radová, Jarmila; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat vývoj českého hypotečního trhu v období celosvětové krize a najít souvislosti mezi vývojem makroekonomických ukazatelů a vývojem hlavních determinantů hypotečního trhu. V úvodu se práce zaměřuje hlavně na teoretickou stránku hypotečních úvěrů, včetně aktuálních trendů na českém trhu. Další část se zabývá hypotečními zástavními listy, jako hlavním zdrojem financování hypotečních úvěrů. Poslední kapitola, věnovaná výhradně hypotečním úvěrům, má za cíl právě analýzu českého hypotečního trhu, včetně odhadu jeho dalšího vývoje. Závěr práce patří hypoteční krizi v USA a nedostatkům dohledu a regulace, kterými byl její počátek provázen.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses