Podnikání v oblasti investování na kapitálových trzích formou obchodování - Kovaľ, Matúš (2013)
Obchodovanie na kapitálových trhoch môžeme pokladať za formu podnikania. Danú činnosť vykonávame na vlastnú zodpovednosť a nesieme všetky straty i zisky v plnej miere. Ako každá iná forma podnikania vyžaduje podnikateľský plán a hodiny ťažkej práce. Táto práca sa najprv vysvetlí základné znalosti potrebné pre obchodovanie. Zaoberá sa základnými produktmi, ktoré môžeme ľahko na trhu obchodovať a metódami prístupu k obchodovaniu ako fundamentálna, technická a psychologická analýza. V druhej časti sa práca zaoberá všetkými časťami ktoré by obchodný plán mal obsahovať. Poukáže na technické zázemie, ako potrebný software, ale i dôležité prvky obchodovania ako vlastnosti obchodníka a nutné časti práce ako vedenie kvalitných záznamov. V poslednej časti je popis vývoja schopností obchodníka a jeho meniaci sa prístup k predmetu s nárastom jeho skúsenosti. Taktiež bude podrobnejšie vysvetlený postup vývoja obchodného systému. Obchodný systém je dôležitá časť obchodného plánu podnikania.