Štíhlá výroba - Horáková, Pavlína (2012)
Teoretická část diplomové práce popisuje přehled a popis vybraných metod štíhlé výroby, pojednává o její podstatě, obsahu a významu, především jejich ekonomických aspektů na fungování podniku a jejího zavádění ve výrobních podnicích. Dále obsahuje základní informace o výrobních podnicích se zakázkovou výrobou. Praktická část stručně popisuje konkrétní český výrobní strojírenský podnik střední velikosti se zakázkovou výrobou. Dále se věnuje problematickým oblastem ve výrobě, které dále popisuje a analyzuje. V praktické části jsou dále navrženy opatření pro eliminaci problémových výrobních oblastí s prvky štíhlé výroby.