Zadlužení ve vybraných zemích EU - Fernando, Nina; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou veřejného zadlužení ve vybraných zemích Evropské unie. První kapitola vymezuje důležité pojmy a zkoumá faktory růstu míry zadlužení. V další části kapitoly se hodnotí plnění fiskálních kritérií před vstupem států do měnové unie. Celá druhá kapitola je věnována Řecku, zkoumá příčiny dluhové krize a její průběh. Následující třetí kapitola se zabývá analýzou Irska. Poslední kapitola porovnává dvě země z pohledu odlišných příčin růstu veřejného zadlužení, hodnotí úspěch provedených opatření a vymezuje očekávané trendy.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses