Medzinárodné postavenie Argentíny za vlády J.D. Peróna (1946 - 1955) - Debnárová, Barbora (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá formovaním medzinárodného postavenia Argentíny v prvých dvoch prezidentských obdobiach Juana Dominga Peróna s hlbším zameraním na jej postavenie v rámci Latinskej Ameriky. Práca je rozdelená na štyri časti: teoretická kapitola definujúca pojmy medzinárodné postavenie a zahraničná politika, charakteristika režimu a vnútroštátneho vývoja v Argentíne, analýza medzinárodného postavenia krajiny pred nástupom Peróna a analýza medzinárodného postavenia krajiny počas Perónovej prezidentskej vlády. Cieľom je zodpovedať na otázku, či bolo v tom období zámerom Argentíny vytvorenie juhoamerického bloku ako protiváhy vplyvu Spojených štátov alebo získanie hegemonického postavenia v rámci Južnej Ameriky.