Medzinárodné postavenie Argentíny za vlády J.D. Peróna (1946 - 1955) - Debnárová, Barbora; Veselý, Zdeněk, 1950-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá formovaním medzinárodného postavenia Argentíny v prvých dvoch prezidentských obdobiach Juana Dominga Peróna s hlbším zameraním na jej postavenie v rámci Latinskej Ameriky. Práca je rozdelená na štyri časti: teoretická kapitola definujúca pojmy medzinárodné postavenie a zahraničná politika, charakteristika režimu a vnútroštátneho vývoja v Argentíne, analýza medzinárodného postavenia krajiny pred nástupom Peróna a analýza medzinárodného postavenia krajiny počas Perónovej prezidentskej vlády. Cieľom je zodpovedať na otázku, či bolo v tom období zámerom Argentíny vytvorenie juhoamerického bloku ako protiváhy vplyvu Spojených štátov alebo získanie hegemonického postavenia v rámci Južnej Ameriky.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses