Práce jako hodnota pro studenta vysoké školy - Bartas, Hanna (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem vztahu člověka a práce jako hodnoty, dále hodnotami, které člověk od práce očekává a které mu práce nabízí. Bakalářská práce navíc popisuje základní motivy lidské práce, hodnoty související s pracovním životem člověka, vztah osobnosti a práce. Praktická část je zastoupena v podobě případových studií, ve kterých jsou podrobně popsané hodnotové orientace a pracovní život vybraných respondentů, a to studentů vysokých škol.