Frameworky pro testování v Javě využívajicí mock objekty - Kolmistr, Tomáš (2013)
Cílem této práce je představit a porovnat možnosti testování s mock objekty v Javě. Ač je na internetu ke stažení značné množství frameworků s mock objekty, jejich kvalita je často pochybná a využitelnost mimo metodiku Test-driven development výrazně omezená. Pro srovnání v této práci byly vybrány celkem tři frameworky, které vyhověly výběrovým podmínkám. Těmito frameworky jsou: Mockito, Easy- Mock a JMock. Porovnání probíhá na stejné aplikaci pro všechny tři frameworky dle předem daných kritérií. Na jednoduchých ukázkách jsou prezentovány jak společné funkčnosti jednotlivých frameworků, tak i specifika jednotlivých frameworků včetně možných řešení konkrétních nedostatků. V předposlední kapitole následuje shrnutí a srovnání použitelnosti jednotlivých nástrojů.