Frameworky pro testování v Javě využívajicí mock objekty - Kolmistr, Tomáš; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Sklenář, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této práce je představit a porovnat možnosti testování s mock objekty v Javě. Ač je na internetu ke stažení značné množství frameworků s mock objekty, jejich kvalita je často pochybná a využitelnost mimo metodiku Test-driven development výrazně omezená. Pro srovnání v této práci byly vybrány celkem tři frameworky, které vyhověly výběrovým podmínkám. Těmito frameworky jsou: Mockito, Easy- Mock a JMock. Porovnání probíhá na stejné aplikaci pro všechny tři frameworky dle předem daných kritérií. Na jednoduchých ukázkách jsou prezentovány jak společné funkčnosti jednotlivých frameworků, tak i specifika jednotlivých frameworků včetně možných řešení konkrétních nedostatků. V předposlední kapitole následuje shrnutí a srovnání použitelnosti jednotlivých nástrojů.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses