Účetní a daňové souvislosti stálých provozoven ve vybraných státech EU - Ľorková, Jana; Skálová, Jana, 1967-; Soška, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou přeshraničního podnikání v Evropské unii se zaměřením na organizační složky zahraničních osob, resp. stálé provozovny. V úvodu práce jsou rozebrány způsoby přeshraničního podnikání vEvropské unii, jejich ukotvení v legislativě EU, dále je rozebrána problematika mezinárodního dvojího zdanění. Následně je podstatná část práce vymezena pro vysvětlení stěžejních pojmů stálá provozovna a organizační složka. S pojmem stálá provozovna dále pracuje následující kapitola, která se zabývá možnostmi zdanění stálých provozoven a stanovením jejich základu daně. Vdalší kapitole je věnována pozornost pojmu organizační složka zahraniční osoby a náhledu na její účetnictví a potažmo i účetnictví jejího zřizovatele. Praktická část analyzuje a porovnává, jak jsou tyto pojmy definovány ve vybraných státech EU, a to v České republice, Slovenské republice a ve Spolkové republice Německo.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses