EKONOMICKÁ ANALÝZA ENVIRONMENTÁLNÍHO AUDITU - Kovaříková, Tereza; Geuss, Erik, 1963-; Branžovský, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Předložená diplomová práce hodnotí, zda je pro firmu přínosné dobrovolně vynaložit náklady na environmentální audit s cílem zlepšování ekonomických výsledků firmy, lepšího plnění společenských funkcí a společenské odpovědnosti firmy, zlepšování tržního postavení firmy, zvýšení konkurenceschopnosti a též zajištění lepšího financování (úvěrů a pojištění). V teoretické části je vymezen účetní a environmentální audit a teoretická východiska použitých metod a přístupů ekonomických škol. V analytické části je provedena komparativní a ekonomická analýza. Za použití cost-benefit analýzy je na reálných příkladech firem zkoumán vliv environmentálního auditu na ekonomiku firmy. Na základě použitých analýz je potvrzena hypotéza, že přínosy environmentálního auditu převyšují náklady na jeho zavedení.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses