Ohrožené skupiny na trhu práce - Smékal, Ondřej (2013)
Bakalářská práce charakterizuje ohrožené skupiny na trhu práce a popisuje nástroje, pomáhající zlepšit jejich postavení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se věnuji trhu práce, typům nezaměstnanosti a dále již popisuji jednotlivé znevýhodněné skupiny. Závěr teoretické části patří popisu nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti, kterými stát pomáhá těmto ohroženým skupinám. V praktické části je zpracováno dotazníkové šetření zaměřené na postavení absolventů na trhu práce. Závěr je věnován shrnutí celé problematiky a jsou zde napsána doporučení a případná strategie pro absolventy na trhu práce