"Zhodnocení úrovně finanční gramotnosti" - Hanovská, Martina; Radová, Jarmila; Le, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Obsahem diplomové práce je zhodnocení úrovně finanční gramotnosti. Práce vysvětluje pojem finanční gramotnost tak, jak je obvykle chápán a zaměřuje se i na jednotlivé aspekty finanční gramotnosti a definice. Další část práce rozebírá projekty a instituce, které se finanční gramotností v České republice zabývají a to jak státní, tak i soukromé a neopomíjí ani média, či internetové zdroje nebo dokonce finanční gramotnost v kultuře. Práce se věnuje i již uskutečněným výzkumům na dané téma a to jak českým, v podobě výzkumu ministerstva financí a ČNB z roku 2010, tak i zahraničním, v podobě výzkumu OECD z roku 2012, které nabízí i přínosné porovnání se zahraničím. Podstatnou součástí práce je zejména vlastní dotazníkový výzkum a zhodnocení jeho výsledků.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses