Postavení Indie ve světové ekonomice - Novotná, Eva; Cihelková, Eva, 1952-; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce charakterizuje postavení Indie ve světové ekonomice a jeho proměnu od počátku transformačního procesu zahájeného v roce 1991 až po současnost. Indie je rychle se rozvíjející ekonomikou, přestože v roce 2012 zaznamenala zpomalení ekonomického růstu, a disponuje potenciálem stát se jednou z vedoucích ekonomik světa. Práce je věnována analýze pozice Indie vycházející z rozboru vnitřní a vnější ekonomické situace země a z rozboru postavení Indie vůči vybraným subjektům světové ekonomiky a role Indie v mezinárodních institucích. V první a druhé části práce je mimo jiné věnována pozornost identifikaci charakteristických znaků a problémů, které predeterminují pozici Indie ve světové ekonomice. Třetí oddíl se zabývá určením znaků spojujících a odlišujících Indii od vybraných subjektů.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses