Interní a externí audit ve spojení s rizikem - Vácha, Jan (2013)
Cílem diplomové práce je teoretické porovnání externího a interního auditu a nalezení rizika v jejich činnostech. V prvních dvou kapitolách je popsána historie, podstata a definice, legislativa, profil profese a postup externího a interního auditu. Třetí kapitola se zabývá rizikem a risk managementem. Závěrečné dvě kapitoly se soustředí na rizika spojená s externím a interním auditem. Ve čtvrté kapitole se objasňuje posouzení rizika zakázky, auditorské riziko a materialita. Pátá kapitola se věnuje analýze rizik.