Deflace jako příčina velké hospodářské krize 1930-1934 v Československu - Dokoupilová, Markéta; Koderová, Jitka; Hýla, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Východiskem diplomové práce je vznik Československa, postupné budování jeho postavení v poválečné Evropě a situace v období hospodářské krize, která zde propukla roku 1930. Tato krize se stala tématem úvah mnoha ekonomů, kteří se snažili o nalezení její příčiny a následného řešení. Právě jedním z možných vysvětlení je deflace, která tuto krizi způsobila. Práce popisuje okolnosti vzniku krize a rovněž srovnává jednotlivé názory ve snaze zjistit, který z pohledů je nejvěrohodnější. Na základě dedukce tak docházím k názoru, že v Československu proběhla krize deflační, spojená s růstem ceny zlata a následným růstem kupní síly měny.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses