Kritéria výběru vhodného ERP systému pro malý nebo střední podnik - Sedláček, Martin (2013)
Hlavním cílem této práce je určit kritéria k výběru nejvhodnějšího ERP systému pro malý či střední podnik, zmonitorovat trh s ERP systémy a následné předložení výzkumu zákaznické firmě. Autor se zde bude zabývat jak podrobným průzkumem současného trhu s ERP systémy, tak i analýzou zákaznické firmy z důvodu co možná nejlepšího výběru vhodného ERP pro tento podnik. Cílem je zefektivnit práci, ušetřit náklady a zvýšit konkurenční výhodu zákaznické firmy. O toto všechno by se měl nový ERP systém postarat. Samozřejmě praktické úkony se budou opírat o teoretické znalosti získané před i v průběhu tvorby této práce. Výsledkem bude podrobná analýza co největšího počtu dostupných a relevantních ERP systémů na trhu a zhodnocení požadovaných kritérií. Výstupem budou nejrelevantnější ERP systémy od různých výrobců, které nejlépe vyhovují našim požadavkům. Závěr bude předložen managementu zákaznické firmy a bude použit jako vodítko pro rozhodování o ERP systému do jejich podniku.